Command & Conquer

Command & Conquer är ett klassiskt strategispel. Tiberian Dawn var det första spelet i serien som kom ut och utspelar sig på 90-talet. En meteorit har träffat jorden och med sig har den en substans som kallas för tiberium och dess egenskaper gör att värdefull metall kan sugas upp ur jorden. Tiberium blir den mest värdefulla handelsvaran, men tyvärr är tiberium också giftigt och vid process avger den mycket giftiga gaser. Den som kan kontrollera processen och utvinna de värdefulla metallerna, kontrollerar också världsmarknaden. Där finns en grupp som har lärt sig att ta hand om tiberium och som i de flesta världar börjar nu en kamp om makten. Kampen står mellan två fraktioner. Den ena är Brotherhood of Nod, som också är de som lyckats ta fram metoder för att ta hand om tiberium, och mot sig har de Global Defence Initiative.

Tiberian-serien

Tiberian-serien innehåller Tiberian Dawn, Tiberian Sun och Tiberian Wars. Den sista delen, som är Tiberian Twilight, släpptes 2010. Året har i spelet hunnit bli 2062 och jorden täcks nästan helt av tiberiumet. Det är bara några år tills hela jordens yta täcks av ämnet. En allians mellan Brotherhood och Global Defence sluts och man hoppas på att tillsammans hindra krisen som hotar all mänsklig existens. Eftersom det är ett strategispel och maktspel, ska du bygga upp styrkor och besegra fienden. Genom serien ska du utföra olika uppdrag och allt sker i realtid, så det finns ingen tid att förlora.

Slutord

Spelet är väldigt populärt och ett av de bättre strategispelen som har gjorts. Det kan ta lite tid att förstå spelet, men i gengäld är det ett adrenalinhöjande spel som varar länge och som kan vara svårt att sluta spela.